Welkom bij AgroSymbio vzw

Onze vereniging wil Regeneratieve Landbouw stimuleren door het aanbieden van opleidingen, het opzetten van demo's, proeven en het delen van kennis

Onze Toekomst!


Regeneratieve Landbouw zet een actief bodemleven op de eerste plaats. De regeneratieve boer leert met de natuur mee te boeren.

Een sterker bodemleven gaat meer CO2 bergen, voor een betere waterhuishouding zorgen, is beter bestand tegen klimaatgrillen, gaat het planteigen afweersysteem versterken en toelaten om minder te bemesten zonder productieverlies. Het geproduceerde voedsel of voer gaat bovendien meer inhoud hebben ( mineralen, sporenelementen, anti-oxidanten, ...) en beter bewaren.

Mettertijd kan de regeneratieve boer zijn bedrijf runnen met minder inputs.

Tegelijkertijd neemt de biodiversiteit op en rond het bedrijf toe.

Het regeneratieve pad leidt naar een robuuster, toekomstbestendiger bedrijf.


Regeneratie is het leven centraal stellen in elke actie en beslissing. En het is van toepassing op de hele mensheid en natuur. BIj regeneratie gaat het niet alleen om de wereld weer tot leven brengen maar ook om één ieder van ons weer tot leven te brengen. Uit regeneratie spreekt zachtmoedigheid en vertrouwen. En er komt verbeeldingskracht en creativiteit bij los, het is aantrekkelijk, genereus en inclusief.

Paul Hawken uit zijn boek RegeneratieVragen rond opleidingen, vorming, advies of activiteiten?

Gebruik het contactformulier of mail naar info@agrosymbio.be